Taaldorp

Leren van Talen.
Taaldorp bij EduXtra.

Afgelopen week hebben een aantal leerlingen van het Rijnlands Lyceum Sassenheim mondelingen gehad in de vreemde talen, wat ook wel ‘Taaldorp’ wordt genoemd. Drie dagen lang worden leerlingen getoetst op hun taalvaardigheden door middel van gesprekjes in verschillende situaties. Voorbeelden van zulke situaties zijn gesprekjes in een dokterspraktijk, op een politiebureau, in een winkel, in een hotel of in een restaurant. Met deze verschillende situaties wordt getest of de leerlingen in staat zijn om zich in het buitenland te redden in een vreemde taal. Elke dag staat in het teken van een andere vreemde taal, namelijk Engels, Frans of Nederlands. De docenten van het Rijnlands bouwen het Leerplein om tot verschillende locaties, zodat de situatie waarin de leerlingen een gesprekje moeten voeren zo goed mogelijk wordt nagebootst.

De leerlingen hebben in de weken voor Taaldorp veel geoefend met de verschillende situaties. Van tevoren krijgen leerlingen in de les de tijd om verschillende dialogen uit te schrijven, zodat ze dit zo goed mogelijk kunnen oefenen voordat Taaldorp begint. Het is belangrijk voor leerlingen om hun woordjes goed te kennen, om zo te zorgen dat ze in staat zijn om goede zinnen te maken tijdens hun mondeling. Daarbij is grammatica natuurlijk ook heel belangrijk. Tijdens deze mondelingen worden leerlingen dus op veel verschillende aspecten getoetst.

Omdat er dus behoorlijk veel wordt gevraagd van de leerlingen, hebben we tijdens de huiswerkbegeleiding veel aandacht besteed aan de verschillende situaties die de leerlingen konden verwachten. Leerlingen namen de verschillende gesprekjes mee naar de huiswerkbegeleiding of bijles, zodat we samen konden oefenen met het voeren van de gesprekjes. Hierbij is veel gelet op de grammatica en de woordjes die de leerlingen gebruikten, zodat ze tijdens hun mondeling zo goed mogelijk konden presteren. Ook is de uitspraak van de woorden belangrijk tijdens een mondeling, dus hier hebben we tijdens de huiswerkbegeleiding ook veel mee geoefend.

Taaldorp is dus een leuke en leerzame manier om te leren hoe een leerling zichzelf moet redden in een andere taal. Nu Taaldorp is geweest is het voor leerlingen verstandig om de verschillende situaties te blijven oefenen, zodat ze ook na hun mondeling in staat zijn om zichzelf te redden in een vreemde taal. We zullen bij EduXtra de leerlingen dus blijven motiveren om te oefenen met gesprekken in verschillende talen.

Tot snel bij de huiswerkbegeleiding!

Groetjes Roos van Zandbergen
Studiecoach bij EduXtra

Roos van Zandbergen Studiecoach bij EduXtra

Roos van Zandbergen

Studiecoach

Naast haar werk bij EduXtra studeert Roos psychologie. Tijdens deze studie doet ze veel kennis op over kinderen en school. Deze kennis wil brengt ze graag bij ons in de praktijk.

Roos is onze talen-specialist,  ze geeft bijles in de vakken: Nederlands, Engels, Frans en Duits.

deel dit bericht:

Meer nieuws...

Hoger cijfer exacte vakken

Hoger cijfer voor de exacte vakken!

Na de herfstvakantie (maandag 25 oktober) openen wij onze deuren voor huiswerkbegeleiding, bijles en Remedial Teaching. Vanaf heden is het echter al mogelijk om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek en/of rondleiding.

Lees verder
Planner EduXtra

Planner EduXtra

De huiswerkbegeleiding vindt plaats in kleine groepen en er is veel individuele aandacht. Bovendien is ook bijles voor alle vakken mogelijk, waardoor er snel geschakeld kan worden als een bepaald vak echt moeilijk is.

Lees verder
Roos van Zandbergen Studiecoach bij EduXtra

Even voorstellen: Roos van Zandbergen

Na de herfstvakantie (maandag 25 oktober) openen wij onze deuren voor huiswerkbegeleiding, bijles en Remedial Teaching. Vanaf heden is het echter al mogelijk om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek en/of rondleiding.

Lees verder

& MEER...