Hoger cijfer exacte vakken

Hoger cijfer voor de exacte vakken!

Hoe kun je een beter cijfer halen voor de exacte vakken?

Als je een goed cijfer wilt halen voor wiskunde, natuurkunde en scheikunde, dan kun je hier een paar tips vinden! Soms kan het leren voor deze vakken heel moeilijk zijn. Je leert niet alleen wat regels of feiten uit je hoofd kennen, maar je moet deze ook kunnen toepassen op steeds weer nieuwe manieren. Misschien is het vanzelfsprekend dat huiswerk maken je helpt leren voor een toets, maar bij de exacte vakken is dat extra belangrijk! Om een goed cijfer te halen voor een toets moet je dus vooral veel oefenen. Dit is de enige manier!

Natuurlijk is het makkelijker gezegd dan gedaan, maar met een beetje doorzettingsvermogen en motivatie om een goed cijfer te halen kom je heel ver. Hieronder vind je een aantal tips om dit toch voor elkaar te krijgen.

 

Maak extra oefeningen

Gelukkig hebben de meeste methodes en leerboeken voor wiskunde, natuurkunde en scheikunde een “extra-oefening” deel, bijvoorbeeld de D-Toets bij Wiskunde of een deel met “gemengde opgaven”. Ook is het mogelijk om op websites, zoals WRTS, oefentoetsen te maken met bijbehorende theorie om je kennis nog meer te testen.

Zodra de leraar bekend maakt wanneer de echte toets is, dan begint het leren. Eerst neem je al het huiswerk door wat je in de lessen en thuis gemaakt hebt . Als je dit nog niet af hebt, dan moet je de tijd nemen om dit eerst nog even af te maken. Vervolgens kun je aan de extra oefeningen beginnen om jezelf te testen op de stof. Let erop dat je na elke opdracht je antwoorden nakijkt met een antwoordenboekje, zodat je zeker weet dat je het goed gemaakt hebt. Als je iets fout hebt, probeer dan te begrijpen hoe dat precies gebeurd is met behulp van het antwoordenboekje. Een simpele slordigheidsfout is niet erg, maar een gemiste tussenstap geeft aan dat je stof nog wat beter moet leren toepassen. Verbeter je fout en ga door met extra oefeningen te maken. Probeer eraan te denken als je een vergelijkbare opdracht moet maken.

 

Schrijf netjes

Netheid is heel belangrijk bij de exacte vakken, omdat het je zomaar extra punten kan opleveren zonder extra theorie te leren. Door overzichtelijk en zorgvuldig al je stappen onder elkaar te schrijven maak je het makkelijker en overzichtelijker voor de leraar om te begrijpen wat je bedoelt. Soms loop je een aantal punten mis als je niet alle tussenstappen opschrijft, dus let hier goed op!

 

Kijk je toets na

Af en toe zien leraren dingen over het hoofd en hier kun je van profiteren. Check dus goed waar je precies fouten gemarkeerd ziet staan en kijk het even na. Je krijgt altijd extra punten als je kunt bewijzen dat de leraar zelf een fout heeft gemaakt bij het nakijken van je toets. Dit zijn gratis punten, dus altijd de moeite waard!

Kortom, als je deze tips toepast, dan is er een hele grote kans dat je snel verbetering ziet in je cijfers voor de exacte vakken. Het is ook niet veel om over na te denken: extra oefeningen maken, alles netjes opschrijven en de toets zelf nakijken zodra je deze terug krijgt van je leraar. Als je geen vooruitgang merkt met je cijfers, dan kan het verstandig zijn om eventueel bijscholing of bijles te krijgen, zodat je gegarandeerd betere cijfers voor de exacte vakken kan halen. Veel succes!

Daniel Pinto Nabais Studiecoach bij EduXtra

Daniel Pinto Nabais

Studiecoach

Daniel is gespecialiseerd in alle bèta-vakken. Hij geeft zeer geduldig bijles in Wiskunde, Scheikunde en Natuurkunde. Ook geeft hij bijles Engels voor alle niveaus! 

Verder is hij erg betrokken bij de vorderingen die de leerling maakt op school.

deel dit bericht:

Meer nieuws...

Taaldorp

Leren van talen

Na de herfstvakantie (maandag 25 oktober) openen wij onze deuren voor huiswerkbegeleiding, bijles en Remedial Teaching. Vanaf heden is het echter al mogelijk om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek en/of rondleiding.

Lees verder
Planner EduXtra

Planner EduXtra

De huiswerkbegeleiding vindt plaats in kleine groepen en er is veel individuele aandacht. Bovendien is ook bijles voor alle vakken mogelijk, waardoor er snel geschakeld kan worden als een bepaald vak echt moeilijk is.

Lees verder
Roos van Zandbergen Studiecoach bij EduXtra

Even voorstellen: Roos van Zandbergen

Na de herfstvakantie (maandag 25 oktober) openen wij onze deuren voor huiswerkbegeleiding, bijles en Remedial Teaching. Vanaf heden is het echter al mogelijk om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek en/of rondleiding.

Lees verder

& MEER...