Mindsettraining Sassenheim

Het stimuleren van een groeimindset

Vanmorgen aan de hand van onder andere dit prentenboek met een leerling aan de slag geweest met het stimuleren van een groeimindset….

Sommige kinderen vinden het moeilijk om fouten te maken. Zij willen alles in één keer goed doen of durven iets zelfs pas te doen als zij zeker weten dat zij het kunnen. Als iets moeilijk is geven zij het op. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Aan de hand van de mindset-theorie van Carol Dweck geven wij mindset-trainingen om een groeimindset bij kinderen te stimuleren, zodat zij weer verder kunnen met leren, want juist door het maken van fouten wordt er geleerd!

Wat is dat, een groeimindset?
Wanneer je ervanuit gaat dat je altijd beter in iets kunt worden, vind je uitdagingen geweldig. Kinderen met een groeimindset genieten van moeilijk werk. Zij geven niet op wanneer iets tegenzit of iets moeilijk is. Ze accepteren het leerproces dat hoort bij groeien en het maken van fouten hoort hier gewoon bij!

Kinderen met een vaste mindset voelen zich pas slim wanneer ze iets snel en perfect doen. Ze doen daarom liever geen dingen die lastig zijn. Wanneer je uitdagingen aangaat is de kans dat je fouten maakt namelijk erg groot en dat vinden kinderen met een vaste mindset vreselijk. Ook het stellen van vragen vinden zij vaak niet fijn. Kinderen met een vaste mindset doen ook liever geen moeite ergens voor. Het feit dat je inspanning moet leveren betekent voor deze kinderen dat je er dus eigenlijk helemaal niet zo goed in bent.

Kortom, een groeimindset is nodig om te kunnen leren. Wil je een kind zijn talenten optimaal laten benutten, dan is het dus van belang dat hij/zij een groeimindset ontwikkelt. Het goede nieuws is dat je kunt leren om je mindset te veranderen. Tijdens de mindset-training krijgt een kind op een leuke manier handvatten aangeboden die hier enorm bij helpen!

deel dit bericht:

Meer nieuws...

Hoger cijfer exacte vakken

Hoger cijfer voor de exacte vakken!

Na de herfstvakantie (maandag 25 oktober) openen wij onze deuren voor huiswerkbegeleiding, bijles en Remedial Teaching. Vanaf heden is het echter al mogelijk om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek en/of rondleiding.

Lees verder
Taaldorp

Leren van talen

Na de herfstvakantie (maandag 25 oktober) openen wij onze deuren voor huiswerkbegeleiding, bijles en Remedial Teaching. Vanaf heden is het echter al mogelijk om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek en/of rondleiding.

Lees verder
Planner EduXtra

Planner EduXtra

De huiswerkbegeleiding vindt plaats in kleine groepen en er is veel individuele aandacht. Bovendien is ook bijles voor alle vakken mogelijk, waardoor er snel geschakeld kan worden als een bepaald vak echt moeilijk is.

Lees verder

& MEER...